Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του dirfys.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022

Συνεδρίασε η Επιτροπή Αγώνα για τις ανεμογεννήτριες

49916128237 3131f2e617 c

Συνεδρίασε σήμερα 29 Μαΐου η Διαπαραταξιακή Επιτροπή  για τις ανεμογεννήτριες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Διρφύων Μεσσαπίων. Συμμετείχαν τα μέλη της επιτροπής του Δήμου: Ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Ψαθάς και τα μέλη Ανδρέας Κουλοχέρης ,Γεωργία Πύθουλα, Πέτρος Κορώνης, Παναγιώτης Ματράκας ,Ανδρέας Φρατζής .Απούσα η κυρία Γκόγκου λόγω σοβαρού κωλύματος. Συμμετείχε ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας με τον πρόεδρο Τάσο Μπαλτά, το μέλος του Δ.Σ. Μίλτος Μέτσιος, ο μηχανικός γεωπληροφορικής και τοπογραφίας Στέφανος Κουνής,ο Ηλίας Παπαγεωργίου από τον Κυνηγητικό Σύλλογο,ο Στέφανος Μουτουσίδης από τον σύλλογο Μακρυμαλίου  η Βάσω Μελά από τον Ορειβατικό Σύλλογο Στενής και ο  Σπύρος Ραπτάκης από τους εθελοντές .Εκπροσώπηση είχε  η ομάδα Σκουντέρι και το Ιστορικό και Λαογραφικό Αρχείο Στενής. 

Ο πρόεδρος της επιτροπής και δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς ενημέρωσε την επιτροπή για τις απαντήσεις που έλαβε
από την περιβαλλοντική και το δασαρχείο μετά από επιστολές που είχε στείλει.
Η απάντηση:
Στο Δασαρχείο έχει υποβληθεί  αίτημα για την χορήγηση έγκρισης επέμβασης για την εγκατάσταση 12 ανεμολογικών ιστών* για την μέτρηση του αιολικού δυναμικού στις εξής περιοχές:
4 στην περιοχή Τ.Κ. Στροπώνων
4 στην περιοχή της Τ.Κ Μίστρου
1 στην περιoχή Τ.Κ.Θεολόγου
και απο 1 Γυμνού,Σέττα,Φύλλα

Τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν την επίσκεψη στα χωριά του Δήμου κατά προτεραιότητα  σε αυτά που θίγονται από την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών αμέσως μετά την συγκέντρωση που διοργανώνεται στη Στενή  από τους ορειβατικούς συλλόγους Χαλκίδας και Στενής για ενημέρωση και διάλογο.
Επίσης έθεσαν προτεραιότητες στις δράσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Αναλύθηκαν διεξοδικά πολλά θέματα με ένα από αυτά την δημιουργία κοινού πενευβοικού μετώπου. 
Υπεύθυνη επικοινωνίας ανέλαβε η κ .Μελά πρόεδρος του Ορειβατικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Στενής.

https://stenievias.blogspot.com/