Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του dirfys.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας

Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Χωρίς παράταση οι δηλώσεις πόθεν έσχες

pothen

Καμία νέα παράταση δεν θα δοθεί τελικά στις δηλώσεις πόθεν έσχες, με την προθεσμία υποβολής να παραμένει η ημερομηνία της 30ης Ιουνίου. Μεγάλο αγκάθι το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη σχετική προσφυγή των δικαστικών λειτουργών.

Συγκεκριμένα, σήμερα ήταν η προθεσμία για υποβολή τροπολογίας στη Βουλή, με την οποία θα μπορούσε να παραταθεί η ηλεκτρονική κατάθεση πόθεν έσχες, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Το υπουργείο Δικαιοσύνης μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει καταθέσει κάτι σχετικό, θεωρώντας σχεδόν βέβαιο πλέον πως μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά ποθεν έσχες όλοι οι υπόχρεοι. Να σημειωθεί πως το ΣτΕ έχει ήδη αναστείλει την υποχρεώση των δικαστών να υποβάλλουν δήλωση ποθεν εσχες μέχρι έκδοσης της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη οι δηλώσεις πόθεν έσχες έχουν παραταθεί δύο φορές. Η πρώτη προθεσμία έληγε τον περασμένο Ιανουάριο, όμως παρατάθηκε εξαιτίας των προσφυγών των δικαστών και δικαστικών ενώσεων. Η επόμενη παράταση δόθηκε μετά τις 13 Απριλίου και λήγει στο τέλος του μήνα, με το σκεπτικό ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα είναι ικανό για την έκδοση της δικαστικής απόφασης. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα, οπότε και η κυβέρνηση αποφάσισε να μην αναμένει άλλο την διοικητική Δικαιοσύνη.